چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۳

گوگل برای پشتیبانی از لینوکس در سیستم عامل کروم ماشین مجازی می‌سازد

۹۶۹ بازديد

با بررسی کد منبع کرومیوم، کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که گوگل در حال فعال‌سازی ماشین مجازی برای اجرای لینوکس روی سیستم‌عامل کروم است.

 
بنا بر مشاهداتی که در کد منبع کرومیم انجام گرفته است، به نظر می‌رسد گوگل با توسعه‌ی ماشین مجازی رویسیستم‌عامل کروم (Chrome OS)، قصد ایجاد قابلیت اجرای لینوکس را دارد. کد مورد نظر، یک خط مشی جدید برای ابزارهای مبتنی بر سیستم‌عامل کروم است که اجازه اجرای سیستم‌عامل لینوکس در حالت مجازی را صادر می‌کند. حالت پیش‌فرض تنظیمات این کد، اجازه استفاده از ماشین مجازی برای اجرای لینوکس روی ابزارهای مبتنی بر کروم را صادر می‌کند؛ در نتیجه، تمامی کروم‌بوک‌هایی که به شکل نامحدود عرضه شده‌اند، قادر به اجرای لینوکس در حالت ماشین مجازی هستند و در سایر کروم‌بوک‌ها، مدیران یا توسعه‌دهندگان برای محدودسازی این ویژگی، قادر به غیر فعال کردن آن خواهند بود. شکل‌گیری چنین قابلیتی برای اولین بار با فعالیت‌های اخیر پروژه Crostini ممکن شد. این پروژه، به کاربران وعده اجرای اپلیکیشن‌های سایر اکوسیستم‌های نرم‌افزاری را روی سیستم‌عامل کروم داده بود.این پروژه هنوز به مرحله بلوغ نرسیده؛ اما قطعه کد یادشده حاصل بخشی از فعالیت‌های این پروژه است که در صورت اجرایی شدن، تنها بخشی از پتانسیل‌های پروژه Crostini را نمایان می‌سازد.

در حال حاضر اجرای برنامه‌های لینوکس در سیستم‌عامل کروم مستلزم راه‌کار پیچیده‌ای است که می‌تواند امنیت سیستم را به خطر بیاندازد و همچنین برای کاربران معمولی با سطح دانش پایین مناسب نیست. اما توسعه‌دهندگان و محققانی که به دلایل خاص خود، نیازمند اجرای برنامه‌های لینوکس در سیستم‌عامل کروم هستند؛ قطعا از هر راه‌کاری که امنیت سیستم را تهدید نکند و فرایند اجرای برنامه‌ها را تسهیل کند، استقبال خواهند کرد. در مورد این کد، باید خاطرنشان کرد که پروژه Crostini پا را از هدف اولیه خود که اجرای برنامه‌های لینوکس روی کروم بود فراتر گذاشته و امکان اجرای نسخه کاملی از لینوکس را در یک ماشین مجازی روی کروم فراهم کرده است.

پروژه Crostini روی لینوکس تمرکز کرده است؛ اما اجرای مجازی برنامه‌ها یا سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک روی کروم، مسلما مزیت بزرگی برای این سیستم‌عامل محسوب خواهد شد. اجرایی کردن چنین طرح‌هایی نیازمند هماهنگی‌ و بررسی‌ عمیق قوانین مالکیتی کدهای شرکت‌هایی نظیر اپل و مایکروسافت است و مستلزم زمانی زیاد خواهد بود. همچنین برای رسیدن به کارایی قابل قبول برنامه‌ها، پروژه Crostini مجبور خواهد بود از کدهای اختصاصی اپل و مایکروسافت استفاده کند. با در نظر گرفتن این پیچیدگی‌ها، به نظر نمی‌‌رسد پروژه Crostini پا را فراتر از سیستم‌عامل لینوکس بگذارد. با این حال، امکان استفاده از برنامه‌های کارآمد و راه‌‌کارهای مبتنی بر لینوکس بدون هک کردن و آسیب‌پذیر کردن کروم، مزیت بزرگی در بازار سیستم‌عامل شرکت گوگل به‌ وجود خواهد آورد.

لینوکس چیست؟

لینوکس یک سیستم عامل یا یک هسته است و به صورت متن باز منتشر شده است و لیست عملکردی کاملا مشابه UNIX دارد. به بیان دیگر لینوکس یک Package کامل نیست و در واقع یک هسته اصلی است. در سال ۱۹۹۱ توسط “Linus Torvalds” معرفی شد و یک هسته منسجم را توانست به برنامه نویسانی که از هسته استفاده میکنند ارائه دهد. سیستم عامل لینوکس به دلیل ماهیت متن باز (Open Source) بودن خود، باعث شده نسخه های مختلف لینوکس همانند دبیان یا اوبونتو یا … ایجاد شود.

توزیع های لینوکس

در واقع، یک توزیع لینوکس، سیستم عامل ساخته شده از نرم افزارهای مبتنی بر هسته لینوکس است و کاربران لینوکس می توانند از منابع مختلف، اقدام به دریافت توزیع لینوکس کنند.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.