چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۳

آشنایی با وام بانک ملی

۸۲۹ بازديد
وام بانک ملی یکی از تسهیلاتی است که بانک ملی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. وام بانک ملی در قالب تسهیلات مختلفی ارائه می‌شود؛ تسهیلات مشارکت حقوقی، تسهیلات مساقات، تسهیلات مشارکت مدنی، تسهیلات قرض‌الحسنه و سپرده‌گذاری، تسهیلات مزارعه، تسهیلات سلف، تسهیلات فروش اقساطی، تسهیلات اجاره به شرط تملیک، تسهیلات جعاله، تسهیلات مسکن، تسهیلات ازدواج، تسهیلات خرید کالای بادوام، تسهیلات خرید خودرو و تعویض خودرو فرسوده، تسهیلات سرمایه‌گذاری مستقیم. در این نوشتار سعی می‌شود توضیح مختصری درباره هر کدام از انواع تسهیلات و وام بانک ملی ارائه شود.
بانک ملی - وام چی

تاریخچه مختصری از بانک ملی و آغاز نود سالگی این بانک

بانک ملی در سال ۱۳۰۷ کار خود را به طور رسمی در تهران آغاز نمود. این بانک در سال ۱۳۱۸ اولین صندوق پس‌انداز  خود را تأسیس نمود همچنین اولین مجله اقتصادی ایران که درباره با آمار، اقتصاد و امور مالی ایران است نیز توسط مدیران بانک ملی در سال ۱۳۱۳ منتشر شد. بانک کشاورزی که امروزه بانکی مستقل به شمار می‌رود تا سال ۱۳۳۸ به عنوان شعبه فلاحتی بانک ملی مشغول به کار بود که با توسعه دامنه معاملات این شعب در این سال از بانک ملی جدا و با نام بانک کشاورزی مشغول به فعالیت مستقل شد. در این سال همچنین بانک مرکزی با تقبل مسئولیت‌هایی که تا آن زمان بر عهده بانک ملی بود، از جمله؛ انتشار اسکناس و تنظیم جریان پولی کشور، از بانک ملی جدا گشته و با عنوان بانک مرکزی در سال ۱۳۳۹ فعالیت رسمی خود را آغاز نمود. این بانک امروزه بیش از ۳۰۵۴ شعبه در داخل کشور دارد. عملیات بانکی در بانک ملی با تکیه بر سیستم بانکداری اسلامی بدون ربا و بر پایه رشد اقتصادی محرومان و مستضعفان فعالیت بانکی خود را ادامه می‌دهد.

وام بانک ملی- وام قرض‌الحسنه و سپرده‌گذاری بانک ملی

وام قرض‌الحسنه قراردادی است که بر اساس آن قرض‌دهنده (بانک)؛ وجه پولی معینی را با شرایط خاصی به قرض‌گیرنده (شخصیت‌های حقیقی یا حقوقی) واگذار می‌کند.

منابع مالی جهت اعطای وام قرض‌الحسنه همواره محدود است و به همین دلیل بانک‌ها این وام‌ها را در جهت مصارف محدودی اعطا می‌کنند. وام بانک ملی که در قالب قرض‌الحسنه به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می‌شود به منظور ایجاد اشتغال در شرکت‌های تعاونی (غیربازرگانی و معدنی)، افزایش تولید در واحدهای تولیدی و کارگاه‌ها، رفع حوائج ضروری اشخاص حقیقی مانند تأمین مخارج جهیزیه و ازدواج، درمان بیماری‌های صعب العلاج و پرهزینه، تعمیر و تهیه مسکن، کمک هزینه یا بورسیه تحصیلی، ساخت مسکن در روستاها و برخی موارد محدود دیگر.

این وام به کارکنان رسمی و قراردادی مشغول به کار در بانک‌ها تعلق نمی‌گیرد؛ اما کارمندان بازنشسته بانک‌ها می‌توانند از تسهیلات قرض‌الحسنه وام بانک ملی بهره‌مند شوند. همچنین اولویت پرداخت وام بانک ملی که به صورت قرض‌الحسنه اعطا می‌شود به افرادی است که حساب سپرده قرض‌الحسنه در بانک‌ دارند.

با توجه به اینکه کلیه وام‌های اعطایی از سوی بانک‌ها از منبع سپرده‌گذاری‌های قرض‌الحسنه عمومی و بودجه‌های دولتی تأمین می‌شود، لذا منبع مالی وام بانک ملی نیز مانند بسیاری از منابع مالی دولتی، جزء بیت‌المال به شمار رفته و لذا جهت صیانت از اعتماد عمومی، بانک‌ها خود را موظف به وضع شرایط سخت‌گیرانه‌ای بر وام‌های اعطایی می‌نمایند. فهرست مدارک و شرایط مورد نیاز برای احراز صلاحیت جهت دریافت وام را می‌توان از شعب بانک ملی و یا مراجعه به سایت‌های اینترنتی جویا شد.

وام قرض‌الحسنه ضروری نیز نوع دیگری از وام بانک ملی است. موارد مصرف این وام نیز همانند وام قرض‌الحسنه است. سقف این وام ۱۵ میلیون تومان است و نیازی به سپرده ندارد. سود این وام بر اساس تعرفه بانک تعیین خواهد شد. این وام به اشخاص حقیقی با حداقل ۱۸ سال سن تعلق می‌پذیرد. چنانچه این وام به منظور کمک‌هزینه ازدواج به شخصی تعلق گیرد، فرد می‌بایست در سال اول عقد اقدام به دریافت این وام کند؛ این وام به اشخاصی که ازدواج مجددشان است تعلق نمی‌پذیرد. اقساط بازپرداخت وام بانک ملی در قالب قرض‌الحسنه، ماهیانه و به مدت حداکثر ۳ سال می‌باشد. این اقساط ۳۶ ماهه بوده و از زمان دریافت وام محاسبه می‌شود. تعداد نفراتی که قرار است ضمانت وام قرض‌الحسنه بانک ملی را برای متقاضی وام بر عهده گیرند وابسته به میزان تسهیلاتی است که شخص دریافت می‌کند. تهیه ۳ عدد تمبر مالیاتی از بانک ملی جهت عقد قرارداد وام بانک ملی ضروری است.

طرح بانک ملی ایران- ویژه مسکن

بانک ملی به منظور تحقق رؤیای خانه‌دار شدن مشتریان، طرح ویژه وام مسکن را ارائه نموده است. در این طرح که با عنوان «حساب سپرده سرمایه‌گذاری خاص گواهی مسکن» نام‌گذاری شده است؛ سپرده‌گذاران قادر خواهند بود علاوه بر بهره‌مندی از سود سپرده کوتاه‌مدت خود، از اوراق گواهی حق تقدم جهت برخورداری از تسهیلات مسکن نیز بهره‌مند شوند. در این طرح حساب سپرده سرمایه‌گذاری مانند سپرده کوتاه‌مدت افتتاح می‌شود. طرح ویژه مسکن بانک ملی در قالب ۳ طرح و با توجه به مبلغ سپرده و مدت سپرده نزد بانک ارائه شده است. افراد می‌توانند با تطبیق شرایط خود با طرح‌های پیشنهادی، یکی از آنها را انتخاب نموده و نسبت به افتتاح سپرده اقدام کنند.

در طرح شماره ۱؛ حداقل مبلغ مانده جهت افتتاح حساب ۱۶۰ میلیون ریال؛ معادل ۱۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این مبلغ باید حداقل به مدت ۱ ماه نزد بانک سپرده شود. نرخ سودی که به این سپرده تعلق خواهد گرفت ۱۰ درصد است و به ازای هر ۱۸۲ میلیون ریال، یک سهم اوراق گواهی مسکن به صورت ماهیانه به فرد اعطا خواهد شد.

در طرح شماره ۲ نیز حداقل مبلغ مانده برای افتتاح حساب نزد بانک همان ۱۶۰ میلیون ریال،‌ معادل ۱۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده که باید دست کم به مدت ۳ ماه نزد بانک سپرده شود. نرخ سودی که به این سپرده تعلق می‌پذیرد ۱۲ درصد است و حداقل مبلغ سپرده برای دریافت یک سهم اوراق به صورت ماهیانه، ۲۲۳ میلیون ریال می‌باشد.

در طرح شماره ۳؛ حداقل مبلغ سپرده نزد بانک، ۵۰ هزار ریال بوده و نرخ سود این سپرده‌ها نیز ۱۰ درصد خواهد بود. شرایط طرح شماره ۳ در جدول زیر قابل مشاهده است.

 

ذکر این نکته ضروری است که همواره فاصله بین تبلیغات و واقعیت زمین تا آسمان است؛ وقتی صفحات اینترنتی بانک‌ها را جستجو می‌کنیم به موارد بسیار جذاب و فریبنده‌ای از انواع تسهیلات و وام‌ها برمی‌خوریم؛ در حالی که وقتی برای اقدام به دریافت این تسهیلات به بانک مراجعه می‌کنیم با چنان روال پر پیچ و خم و پردردسری مواجه می‌شویم که اغلب حاضر به انصراف از دریافت وام خود خواهیم شد! وام‌چی؛ در تلاش است فاصله میان این تبلیغات و واقعیت موجود را کاسته و امکان دریافت وام را برای متقاضیان حتی‌المقدور فراهم سازد. با وام‌چی همراه شوید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.